top of page

Aangifte inkomstenbelasting


Adviseur

Inmiddels is het half april en we hebben nog ongeveer 2 weken om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen voor 1 mei.

Komt u er zelf niet uit dan is het advies zoek hulp en wel tegen een redelijke prijs. Maak van te voren een prijsafspraak.

U mag best kritisch zijn naar uw adviseur. U bent en blijft verantwoordelijk voor uw eigen aangifte inkomstenbelasting.

De Belastingdienst is namelijk ook kritisch. Zie namelijk het onderstaande bericht van de Belastingdienst.

“Opnieuw actie FIOD en Belastingdienst tegen frauderende ‘belastingmannetjes’

De FIOD heeft de afgelopen twee weken 5 verdachten aangehouden en 7 doorzoekingen gedaan in strafrechtelijke onderzoeken bij frauderende belastingadviseurs.

De adviseurs hebben vermoedelijk opzettelijk een groot aantal onjuiste aangiften inkomstenbelasting ingediend voor hun klanten, waardoor teveel belasting is teruggevraagd. Het geschatte nadeel bedraagt 2,7 miljoen euro.

Aanleiding onderzoeken

De fiscaal adviseurs worden ervan verdacht dat ze ten onrechte aftrekposten, zoals ziektekosten en giften, in de aangiften van hun klanten opvoerden. De onjuiste aangiften waren bedoeld om ten onrechte hoge teruggaven inkomstenbelasting te ontvangen. In een aantal gevallen werd hierbij gebruik gemaakt van vervalste stukken. Bij een van de doorzoekingen werden vooraf ingevulde verklaringen gevonden, die bedoeld waren om giftenaftrek te claimen. De verklaringen waren afgegeven door een stichting waarvan de verdachte boekhouder penningmeester is.

Onderzoek Belastingdienst

Naast de strafrechtelijke onderzoeken doet de Belastingdienst onderzoek bij de klanten van de belastingadviseurs. De fiscus heeft ca. 6000 brieven verstuurd naar klanten van de fiscaal dienstverleners om te controleren of de aangifte daadwerkelijk onjuist is. Uiteindelijk blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn belastingaangifte, ook als daarvoor een tussenpersoon wordt ingeschakeld. Als de aangifte onjuist is, vordert de Belastingdienst het teveel uitbetaalde bedrag over meerdere jaren terug bij de belastingplichtige. Met deze acties wil de Belastingdienst mensen bewust maken van het feit dat als een belastingadviseur een teruggaaf presenteert die te mooi is om waar te zijn, het dat waarschijnlijk ook is.”

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page