top of page

Modelovereenkomsten


samenwerking

Op dit moment zit Nederland in de overgangsfase van de VAR naar een modelovereenkomst. Doel is om een fictieve dienstbetrekking uit te sluiten. Dat betekent zekerheid voor zowel de ZZP’er als de opdrachtgever. Het maken van een modelovereenkomst betekent dus een samenspel van beide partijen. De Belastingdienst heeft inmiddels op haar site een aantal modelovereenkomsten geplaatst die u zou kunnen gebruiken. In de modelovereenkomsten staat al een bepaling opgenomen dat een fictieve dienstbetrekking voor gelijkgestelden en thuiswerkers wordt uitgesloten. Bent u van mening dat u voorbeeld modelcontract niet op de site van de Belastingdienst staat dan kun u zelf een contract opstellen. Heel belangrijk is dan wel dat ook hier de betreffende bepaling van uitsluiting fictieve dienstbetrekking voor gelijkgestelden en thuiswerkers in ieder geval wordt opgenomen. U kunt daarna het contract ter goedkeuring aan de Belastingdienst voorleggen. Na de goedkeuring kunt u met het werk beginnen.

Ik wens u een prettige samenwerking.


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page