top of page

MBO-leerlingen als stagiair bij ZZP’ers


Het moet makkelijker worden voor mbo-leerlingen om een stageplek te kunnen krijgen bij zzp’ers (Zelfstandigen zonder personeel). Dit is een goed streven van minister van Onderwijs, Jet Bussemaker. Dit gebeurt nu te weinig, omdat te veel onduidelijkheden zijn. Als zelfstandig ondernemer is het lastig om stagiaires te vinden. Maar ook als MBO-er is het lastig om een goede stageplek te vinden terwijl dat wel nodig is om de opleiding af te kunnen ronden. Een MBO-er kan moeilijk een zzp’er als leermeester nemen vanwege de regels die de opleiding stelt. Bv in geval van vakantie of ziekte moet in het leerbedrijf een vervanger aanwezig zijn. Aan deze eis kan een zzp’er nooit voldoen. Het reglement zal dan moeten worden aangepast.

Toch zou het soms best aantrekkelijk zijn als zzp’er om toch een stagiair aan te nemen. Via de Wet Vermindering Afdracht (WVA) kun je als zzp-er subsidie krijgen voor een stagiair. Let wel op, een stagiair is een tijdelijk personeelslid. Daarom moet er volgens de Arbowet een Risico-Iventarisatie en Evaluatie (RI&E) opgesteld worden om de veiligheid van een stagiair te kunnen garanderen.


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page